За TrosaniЗа Trosani

Trosani

През 1980 г. по време на бизнес пътуване в САЩ, Петер Троска за първи път вижда изкуствени нокти, чиито собственичка е актриса, съпруга на търговски представител в голяма компания за износ. Тя разказва на Троска, че още от 70-те години, много актриси в Америка се опитват да променят свойте нокти. Отначало с хартия и лепило, а в последствие с появилата се специална самовтвърдяваща се система – смес от прах и течност (акрил). При това специализираните студия в Калифорния и Флорида са едва няколко.

Благодарение на дългогодишният си опит в областта на маркетинга, Троска веднага разпознава огромната възможност за основаване и развиване на една нова професия и е един от първите в Европа въвел дизайна на нокти. Първите материали, Троска внася от САЩ. Те се разпространяват под марката "Но Лифт Нейлс". Цялата гама предлагана от "Но Лифт Нейлс" е ограничена едва до 12 вида продукти. (Днес Trosani произвежда повече от 2 000 продукти, пряко свързани с дизайна на нокти.)

Тъй като по това време не съществувала добра концепция за обучение в дизайна на нокти, с прякото участие на дъщерята на Петер – Таня, е разработена учебна програма от няколко нива, която остава валидна и до днес. За първи път са въведени професионални понятия, като "C-Kurve", "Stresspunkt" и много други.

В резултат на интензивната работа през годините, в професията дизайнер на нокти са обучени над 200 души, които веднага започват успешната си кариера.

През 1983 г. е първият път, когато Троска представя компанията на козметичното изложение в Мюнхен. Професионалното представяне на ноктопластика - за първи път, се превръща в сензация. Конкуренция, естествено няма!

В края на 1983 г., Trosani въвежда първите модели шаблони на акрилни нокти. Едновременно с това компанията не спира да експериментира с нови системи и техники - хартия, коприна, лен, фибростъкло. Материалите се прикрепят на изпилени нокти, посредством лепила с различен вискозитет. Предимството на тези методи е липсата на миризми. В допълнение, компанията "Trosani" декорира нокти с кристали и водни щампи. Заражда се ново течение – Нейл Арт.

През 1985 г., в резултат на сътрудничество с фирма Kulzer, "Trosani" въвежда нова система за моделиране на ноктите: фиксиране посредством UV лъчи. В основата на технологията е заложено изобретението на компанията Kulzer, които са първите създали функционално съединяване между пластмаса и естествени зъби. Тези материали и техники успешно се прилагат и в дизайна на нокти. Представената от "Trosani" технология е първата в света UV-система за ноктопластика с моделиране на гел. Тя е в основата на всички съществуващи в момента, подобни продукти.

Днес „Trosani” е международна компания (със седалище в град Монхайм - Германия) чието име означава – иновации, качество, обслужване, доволни клиенти.

В началото на 2009 г. е подписан договор с Джей Ар Дрийм Нейлс ООД - официални представители за България на Тrosani, които са издържали конкурс и са положили успешно изпитите, така че сега нейл дизайнерите и клиентите в страната имат уникалната възможност да работят с луксозната козметична компания "Trosani"